Telegram Group Search
Forwarded from نامه جمهور
👁‍🗨 گزارش تصویری و نکات مطرح شده در نشست "باید از حقوق کارگران دفاع کرد"

🔆 در ادامه با ما همراه باشید

🆔 @nameh_jomhour | نامه‌جمهور
Forwarded from نامه جمهور
1⃣ #بخش_اول:

حجت الاسلام والمسلمین موسوی:
حضرت امام بر اساس آیه «کل یوم هو فی شأن» استدلال میکند که خداوند دائما در حال کار است. این در تضاد با مالکیت خدا نیست، بلکه نشان دهنده آن است که خدا با تولید خودش خالق شده و اینگونه نیست که خدا بعد از خلقت در کناری ایستاده و از سود سرمایه خودش استفاده می‌کند. بر اساس همین نگاه الهیاتی آن چیز که ارزش دارد همین کار کارگر است. البته این با نگاه‌های کمونیستی فرق دارد و فرقش نیز آن است که سود سرمایه هم اهمیت دارد اما تنها در فراهم کردن بستری برای کار کارگر.
راه خروج از این وضعیت فعلی در شعار امسال نهفته است. مشارکت مردم است که به جهش تولید معنا میدهد و تا وقتی که انحصار سرمایه وجود داشته باشد تولید نیز محدود است. اعتراض اصلی این است که چرا کارگر صاحب سرمایه نیست؟! چرا باید بنگاه‌هایی که لزوما خود صاحب سرمایه نیستند باید عنان تولید را در دست داشته باشند؟!
دولت و مجلس اگر واقعا میخواهد شعار سال محقق شود، باید هم حقوق کارگر را افزایش دهد و زندگی‌اش را به کفاف برساند و همچنین باید زمینه پس انداز کارگر را فراهم کند تا کارگر بتواند در آینده‌ای نزدیک در تولید مشارکت کنند.

آرش وکیلیان (پژوهشگر علوم اجتماعی):
هر سال تورم ۲۰ درصد است اما حقوق کارگر تنها ۱۰ درصد افزایش پیدا می‌کند. این به این بهانه است که میگویند دستمزد بیشتر مساوی با تورم بیشتر است اما توجه نمیکنند که پس چرا کارگر باید هرسال فقیرتر شود در حالی که همه چیز با تورم بالا میرود!
چرا از افزایش دستمزد جلوگیری میشود؟! دلیلی اول قدرت کم‌ چانه زنی کارگران است. دلیل دوم بحث چسبندگی دستمزد‌هاست که یک سال طول می‌کشد تا دستمزد تعیین شود، بر خلاف قیمت اجناس دیگر که روزبه‌روز است. دلیل آخر هم به خاطر راحتی جایگزین کردن کارگری با کارگر جدیدتر است.
متاسفانه سیاست‌های غلط تعیین دستمزد باعث شده که بازار کارگر ضعیف شود و این در نهایت به ضرر کارفرما و کل جامعه نیز هست. راه حل اول فشار آوردن به دولت است تا میزان دستمزد به اندازه استاندارد خود برسد. راه دوم هدفمند کردن توزیع منابع است که کارگر به حق خود برسد.

علی‌رضا خیراللهی (پژوهشگر روابط کار):
متاسفانه امسال اتفاق خوبی در قضیه دستمزد نیفتاده است و امروز دیگر زمان بحث‌های آکادمیک نیست. من امروز به این نتیجه رسیده‌ام که دولت‌های اصلاح طلب وزرای کار بهتری داشتند ولی متاسفانه در دولت‌های اصول گرا وزرا اصلا متوجه تفاوت جنس این کار با مثلا کار شهرداری و ... نیستند.
پارسال نیز متاسفانه تمام زور طبقه کارگر نتوانست حداقل‌ها را تامین کند. گرچه تمرین طبقاتی خوبی بود. الان باید در مورد این صحبت کرد که چرا کسانی که باید در طرف کارگران باشند بالعکس در حال پشت کردن به آرمان‌های حقوق کارگران هستند. امروز به جایی رسیده‌ایم باید به دنبال همان سه جانبه‌گرایی‌ای باشیم که روزگاری مسخره‌اش میکردیم.

حمید شهرابی (فعال حوزه کارگری):
مشکل اصلی این است که نیروی کار مردم ایران دیده نمیشود. و اگر زیاد هم ازش صحبت شود می‌گویند کمونیستی است! به نظر من وظیفه اصلی مجله‌ای مانند نامه جمهور این است که نشان دهد پرداختن به کارگر فقط از حرف‌های مارکسیست‌ها بیرون نمی‌آید بلکه اسلام هم به کارگر اهمیت می‌دهد.
متاسفانه کارگران ما ابزار لازم برای به کرسی نشاندن حرفشان ندارند. وعده صادق بدون انسجام اجتماعی ناپایدار است. ما به وعده صادق در جامعه کارگری ایران نیاز داریم. قانون اساسی ما در مورد کارگری یکی از بهترین و مترقی‌ترین قانون‌های اساسی جهان در مورد کار و کارگر است اما متاسفانه این قانون تنها روی کاغذ است. عدالت بدون توجه به خواست کارگران یک حرف توخالی است.

میثم ظهوریان (نماینده منتخب مجلس شورای اسلامی):
مسئله حقوق تنها مختص کارگران نیست بلکه کارمندان هم در حوزه‌هایی دچار مشکل هستند. پشت عدم افزایش دستمزد بر یکسری استدلال‌های سست استوار است. می‌گویند تورم ایجاد میشود. من در برنامه ثریا مفصل توضیح دادم که افزایش دستمزد کارگر سر ریزش بر کالای اساسی است، نه سکه و دلار. این درحالی است که در قانون آمده باید افزایش دستمزد اندازه میزان تورم باشد.
مسئله ما افزایش حقوق نیست بلکه تثبیت حقوق است. باید میزانی حقوق تثبیت شود که نیاز نباشد هر سال سر افزایش دستمزد بحث شود. بلکه باید دستمزد به میزانی تثبیت شود که هر سال فارغ از میزان تورم یک میزان مشخصی قدرت خرید داشته باشد.
اما متاسفانه مدل میزان دستمزد این است که دولت چون زورش به نهادهای دیگر نمی‌رسد تمام بار کنترل تورم را بار میزان دستمزد کارگر کرده است چرا که ظاهراً کارگران غیرمتشکل ترین جمعیت در این بین است که قدرت چانه زنی زیادی ندارد.


🆔 @nameh_jomhour | نامه‌جمهور
Forwarded from نامه جمهور
طبقه سه| مجتبی نامخواه
Photo
2⃣ #بخش_دوم

درویشی (کارگر اخراج شده فولاد ملی اهواز):
تعیین دستمزد نیز باید شناور و فصل به فصل شود. خوزستان حدود یک میلیون کارگر دارد و قطب صنعتی ایران است. اما به خاطر تورم ۳۳ هزار پرونده کارگری در اداره کل کار و تعاون اهواز روی میز است. این به خاطر این است که کارفرما هم به خاطر تورم مشکل دارد . این مسئله ای است که باید در سطح ملی حل شود.

عاطفه صادقی (پژوهشگر علوم اجتماعی):
بحث دستمزد‌ صرفا اقتصادی نیست بلکه لایه‌های اجتماعی دارد. در موضوع دستمزد بحث خانواده کارگران نیز مطرح است. در این موضوع فعالان خانواده نامه‌ای منتشر کردند. برای اولین بار با این اتفاق در تاریخ ایران فعالین دو حوزه در کنار هم جمع شدند و مطالبه‌ای کردند.
از نظر فعالین خانواده افزایش دستمزد نه باعث تورم بلکه ترمیم کننده فشار تورم است. این دغدغه در کشورهای دیگر به هیچ عنوان اینقدر معضل نیست. میزان دستمزد تعیین شده قطعا به خانواده کارگران فشار وارد خواهد کرد. این باعث تزلزل بنیان خانواده می‌شود، چیزی که بر خلاف آرمان‌های قانون اساسی است.
سوال بعدی این است که اقشار مختلف چرا در کنار کارگران قرار نگرفته‌اند؟ بخشی از این مسئله بر عهده تشکل‌های کارگری است که تلاش نکردند با اقشار دیگر ارتباط برقرار کند. در نهایت بنده به نمایندگی از تعداد زیادی از فعالان حوزه زنان حمایت خود را از کارگران اعلام میکنم.

روح‌الله ایزدخواه (نماینده مجلس شورای اسلامی):
در اقتصاد مردمی مردم خود موضوع اصلی هستند. با این نگاه مسائل جامعه کارگری اصل مسائل است. اما اکنون اینگونه نیست. انشاالله این پویش در همین‌جا متوقف نشود و ادامه پیدا کند زیرا ما نظام مسائل کارگری داریم.
اینکه نظام سرمایه داری رشد محور است دروغ بزرگی است. در مقابل اقتصاد مردمی است که رشد محور است. من معتقدم حل مشکلات کشوری در گرو کل مسائل کارگری است.
نگاه امنیتی به حوزه کارگری خطای بزرگی است. قانون اساسی کارگر را رهبر کشور میداند. این همان مردم سالاری دینی است. کارگران باید مسائل بزرگ کشور را در همه زمینه‌ها حل بکنند. متاسفانه استان‌هایی که بیشترین مزیت‌ها را دارند بیشترین مسائل کارگری را هم دارند. باید نگاه اصلاح ساختاری با همکاری مردمی ایجاد شود تا مشکلات حل شود.

شهاب اسفندیاری (رئیس دانشگاه صداوسیما):
اگر در جامعه گوش شنوایی برای مشکلات کارگران نباشد خب گوش‌های دیگری پیدا میشوند. لذا بهترین کار این است که نظام به مطالبات کارگران رسیدگی کند. در دنیا، وزرای کار انعکاس دهنده صدای کارگران است. طبیعتا کسان دیگری هستند که از اقشار دیگر دفاع کنند اما وظیفه وزیر کار چیز دیگری است.
متاسفانه امروز مسائل کارگری در تشکل‌های دانشجویی کمرنگ شده است. مسائل جامعه کارگری هم تنها مسائل دستمزد نیست و در خیلی از زمینه‌های دیگه مشکلات وجود دارد. خود کارگران نیز باید تشکل‌هایی داشته باشند که این مسائل را پیگیری کنند.

علیرضا میرغفاری (کارگر پارس جنوبی و عضو شورای عالی کار)
رشد کسب و کارهای زرد، مجازی، غیررسمی و نامولد دقیقا بخاطر تصمیمات مزدی شورای عالی کار در سنوات گذشته ایجاد شده است.
فعالیت تشکلی کارگران به دلیل همین عدم امنیت شغلی و خطرات فعالیت در تشکل‌ها دشوار شده است. این درحالی است که مزد معین شده کفاف معیشت ده روز نخست زندگی یک کارگر در ماه را می‌دهد. درب مجلس باید به سوی فعالین کارگری باز باشد.

داوود جوانی (نماینده کافرماها در شورای عالی کار):
مجلس از چهار دهه گذشته از وظیفه نظارتی‌اش غافل شده. نباید کارگران و کارفرمایان رو به مثابه دشمن جلو هم بگذاریم بعد دولت به کناری به عنوان حکم بایستد‌. وزارت کار باید تنظیم کننده کار بین کارگر و کارفرما باشد. تعبیر مقام معظم رهبری درباره کارگر و کارفرما تعبیر دو بال پرواز است.


🆔 @nameh_jomhour | نامه‌جمهور
Forwarded from کانال حمید شهرابی (Hamid Shahrabi Shahrabi)
فضای نشست "باید از حقوق کارگران دفاع کرد": جاندار و پر از خون زیستن و زندگی

فرنوش اعتمادی - ۳ اردیبهشت ۱۴۰۳


سعدیا گرچه سخندان و مصالح گویی
به عمل کار برآید به سخندانی نیست

امید آنکه جلسه روز گذشته فتح بابی باشد برای جلسات بیشتر و پر بارتر . به دیدارها و جلساتی از این لون ، سخت محتاجیم . به لحظه ی تغییرات مهم داریم نزدیک می‌شویم . لحظه‌ای که باید جمله  تفسیرهای تا کنون ، به یک تغییر کیفی ارتقا یابد .‌

خواست و آرزوی تحول و دگرگونی را در اتمسفر و فضای جلسه می‌شد احساس کرد . روایت‌های مختصر اما معتبر و مرغوبی از وضعیت موجود ارائه شد.  جلسه ی روز گذشته اما، یک کیفیت و ویژگی مهم و متفاوت داشت. جاندار بود  و پر از خون زیستن و زندگی .

حضور تعدادی از کارگران گروه ملی اهواز ویژگی کاملا منحصربفردی به این دیدار بخشید . یک غنیمت و یک فرصت بزرگ برای سایر شرکت کنندگان و سخنرانان ارجمند. هیچ چیز قدرت اثرگذاری یک حقیقت تعین‌یافته و ملموس را که به واقعیت بدل شده نخواهد داشت . کارگران شرکت کننده مهمترین و اثرگذارترین واقعیت جلسه ی روز گذشته بودند. کارگران مصمم، استوار و آگاه گروه ملی اهواز  بدون تردید امروز به یک سرمایه ی بزرگ اجتماعی بدل شده‌اند . باید خوزستانی باشید و آنجا زیست و ارتزاق کرده باشید تا خوب ملتفت و مجاب شوید که سایه نگاه امنیتی باقی مانده از جنگ تحمیلی  و همچنین مسائل بسیار خطیر منطقه ، چگونه  بر سر این استان سنگینی می‌کند . آنگاه خیلی بهتر ارزش کار فعالان کارگری و جمله ی این کارگران فهیم را در خواهید یافت که بدون غلتیدن در کوره راهها و دامهایی که پیش پای آنها پهن شده بود ، توانسته‌اند ، صحیح و سالم عبور نمایند .آزمون‌های سخت و دشواری را پشت سر گذاشته‌اند . با شایستگی توانسته‌اند جنبش اعتراضی اصیل، متین و فاخری را سامان دهند و صاحبان سرمایه را به متمدنانه‌ترین شکل به گفتگو وادار سازند . هیچ اغراق و گزاف گویی در این واقعیت وجود ندارد که آنها به قسمتی از تاریخ جنبش پر افتخار کارگری ایران بدل شده‌اند . در تاریخ وقایع پس از نقلاب این جنبش یک نقطه ی عطف است  . جنبش نیرومند کارگران گروه ملی اهواز می ‌تواند به یک الگوی موفق و سربلند برای این طبقه زحمتکش و از خود گذشته ایران بدل شود.

قدردان و سپاسگزار زحمات بسیار پر ارزش حجت الاسلام والمسلمین نامخواه هستم. آرزو می‌کنم  دریچه ی جدیدی که ایشان گشوده‌اند به فتح دروازه‌های بزرگتر ختم شود . حضور برخی از نمایندگان مجلس جدید شورای اسلامی نیز مایه امید و دلگرمی بود . دستشان درد نکند . برای همه ی این عزیزان آرزوی سلامتی و تندرستی دارم . در پایان نمی توانم حمید شهرابی عزیز را برای صداقت کلام  و خرق عادتش در آئین سخنوری ، تحسین نکنم که همیشه آداب و ترتیب‌های زائد را به کناری می گذارد و صاف و پوس کنده بر سر اصل واقعیت می رود . سخنان پر شورش مانند همیشه از دل بر آمده بود و بر دلها نشست.
ارادتمند همه ی عزیزان و بزرگواران همراه.
     
🔸آری باید از حقوق کارگران دفاع کرد
چرا ضروری است تصمیم‌هایی که بر ضد مشارکت کارگران عمل می‌کند، ملغی گردد؟
📝یادداشت
بخش یک از دو

🔻طی یک دهه اخیر رهبر انقلاب همواره در یک کوشش فراگیر و مستمر تلاش کرده‌اند توجه‌ها را به نابرابری و سویه‌های اجتماعی و سیاسی نظام اقتصادی جلب کنند. انبوهی از استدلال‌ها در توصیف وضعیت موجود به عقب‌ماندگی در عدالت، ارائه بحث‌های درباره تأثیر نابرابری در خلق مسائل اجتماعی و انسانی، تأکید بر اهمیت عدالت‌پژوهی، بر مطلق بودن ارزش عدالت و نسبی‌بودن دیگر ارزش‌ها و تصریح بر «نفی نابرابری» در تعریف عدالت، از جمله مهم‌ترین سرفصل‌های محتوایی این کوشش‌های رهبر انقلاب است. کوشش‌هایی که بخش مهمی از آن در یک سیاست‌گذاری عمومی و قالب انتخاب شعار سال اتفاق می‌افتد. پس از یک دهه تآکید بر تولید، پسوند و قید «مشارکت مردم» در عنوان سال جاری، بار دیگر توجه‌ها به مسئله مشارکت اجتماعی فرا می‌خواند.

🔻می‌توان گفت مضمون اصلی شعار سال در بازگرداندن مسئله مشارکت به ریشه‌های اقتصادی و تولیدی آن، نوعی بازگشت به ایده انقلاب اسلامی درباره مردم و مشارکت است. نگاه قانون اساسی، همان طور که در اصل چهل و سوم آن می‌خوانیم، این است که مشارکت مردم در سطح انتخاب محدود به انتخاب نیست بلکه مردم می‌توانند در عالی‌ترین سطوح اجتماعی یعنی «رهبری کشور» نیز مشارکت کنند. آن گاه همین اصل به طرز آشکاری بیان می‌دارد که تحقق این سطح عالی و مترقی از مشارکت، معلول شیوه تنظیم «شکل و محتوا و ساعات کار» است. بنابراین استدلال شعار سال در بازگرداندن مسئله مشارکت به تولید و «روابط کار»، بازگشت به ایده‌های اصیل انقلاب اسلامی و قانون اساسی است.

🔻اکنون اما ما در یک وضعیت عجیب از نظر روابط کار به سر می‌بریم. سال گذشته برای دومین سال پیاپی دستمزد کارگران امکانی برای رشد به اندازه تورم نیافت و تنها نصف میزان تورم بر دستمزد کارگران افزوده شد. مسئله‌ای که به معنای کاهش قدرت خرید پیاپی کارگران است؛ آن هم در شرایطی که آمار معتبر، تورم حدود ۸۰ درصدی برای غذا را ثبت کرده‌اند.
🔻اتفاق اخیر و عجیب در روند تصویب مزد کارگران اما نه سرکوب دستمزد تا این حد، که اقدام وزارت کار برای انحلال عملی شورای کار است. ایده شورا آن چنان که در صدر انقلاب اسلامی مطرح می‌شد و آن‌چنان که در قانون اساسی نیز بازتاب یافته، پدیداری معطوف به بسط امکان‌های مشارکت مردم در حکمرانی است. شورا در نظر انقلاب اسلامی ساختاری در پی تحقق و افزایش مشارکت مردم در حکمرانی است. در تجربه حکمرانی اما ما با خلق انبوهی از شوراهای اداری مواجهیم که می‌تواند توصیف‌کننده وضعیت کنونی و فاصله آن با وضع موجود باشد. در این میان انبوهی از شورا و شوراهای عالی، شورای عالی کار تنها شورایی است که در آن نمایندگان کاگران در کنار مسئولان عالی‌رتبه می‌نشینند و درباره تعیین دستمزد و برخی مسائل جانبی دیگر گفت‌وگو می‌کنند.
🔻در آخرین روزهای سال گذشته اما پس از ناتوانی وزیر کار در تنظیم روابط کار و تعیین نرخ بسیار پایین‌تر از تورم برای دستمزد ۱۴۰۳، نمایندگان کارگران از صحن شورا خارج شدند. بدین ترتیب مصوبه شورای عالی کار در مورد مزد ۱۴۰۳، در عمل به توافق کارفرما و دولت فروکاسته شد. در همین هنگام بود که وزیر از تولد لایحه‌ای برای انحلال عملی شورای عالی کار گفت. سکانداران وزارت کار می‌خواهند تجربه انحلال شورای عالی کار را به لایحه تبدیل کنند!

بخش دوم
@tabagheh3_ir
🔸آری باید از حقوق کارگران دفاع کرد
بخش دو از دو
🔻 وزیر کار به صراحت از لایحه‌ای سخن به میان آورده که شورای عالی کار را از مهم‌ترین کارکرد خود یعنی تعیین دستمزد خلع ید کرده و این امر را به مجلس شورای اسلامی واگذار می‌کند. چنین مصوبه‌ای به معنای لغو آخرین سنگر مشارکت مستقیم نمایندگان کارگران در تصمیم‌های مربوط به حوزه کارگری است.
🔻شگفت آن که نخستین مرتبه که وزیر کار در آخرین روزهای اسفند سال گذشته از تصمیم وزارتخانه برای تدوین چنین لایحه‌ای خبر داد و اکنون تنها حدود یک ماه بعد از نهایی شدن خبر داده است. در حالی که به عنوان نمونه اکنون بیش از دو سال از ابلاغ سیاست‌های کلی تأمین اجتماعی توسط رهبر انقلاب می‌گذرد. مدت‌ها از دستور رئیس جمهور برای تدوین دوماهه برنامه‌ها، آیین‌نامه‌ها و لایحه اجرای این سیاست‌ها توسط وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گذشته است. همچنین یک سال و شش ماه از بازه شش ماهه‌‌ای که در صدر سیاست‌ها برای این منظور تکلیف شده بود گذشته است اما هیچ خبر از لایحه مربوط به آن نیست ولی لایحه انحلال شورای عالی کار یک ماهه در حال نهایی شدن است!
🔻این یک مسئله قابل پیمایش است که تصمیم‌های غیرقابل قبول وزارت‌خانه کار تا کنون چه هزینه‌های اجتماعی غیرقابل جبرانی را برای دولت به دنبال داشته است. تخلف قطعی از تکالیف ابلاغی رهبر و دستورات ریاست جمهوری، اگر با عواقب لازم همراه نباشد، به پای کلیت دولت و نظام نوشته خواهد شد.

🔻آغاز هفته کارگر زمان مناسبی برای بازخوانی اقدام‌های غیرقابل قبولی است که مشارکت کارگران در تولید را هدف گرفته است. استدلال رهبر انقلاب در دیدار امروز با کارگران گویا بود: «حال خوب جامعه کارگری، حال ملت را هم خوب خواهد کرد». انتقاد صریح رهبر انقلاب از اجرایی نشدن سیاست‌های کلی تأمین اجتماعی باید پایانی بر مسیر پر خطای کنونی در سطح این وزارت‌خانه باشد. این یک مسئله صنفی نیست. این یک مسئله سیاسی و اجتماعی و بلکه مهم‌ترین یا یکی از مهم‌ترین مسئله‌های ماست. امکان و پیشران بازسازی مشارکت اجتماعی، در روابط کار خفته است. تصمیم‌های عجیبی که مدت‌هاست وزارت‌خانه خیابان آزادی را به کلی از مسیر کار و رفاه باز داشته است، باید متوقف گردد.
@tabagheh3_ir
🔸کارگران و دیگران

🔻ما در حال از دست دادن افقی هستیم که برای رسیدن به آن این همه خون دادیم. ما در حال از دست دادن «امکان جامعه قدسی» هستیم. ما داریم جامعه‌ای به وجود می‌آوریم که در آن ضعفا نمی‌توانند حق‌شان را از اقویا بگیرند و این چنین جامعه‌ای، هرگز دینی و قدسی نیست.

🔻این تحلیلی است که پیامبر اسلام(ص) در موارد متعددی و در زمینه‌ی مسائل‌ مختلفی بیان کرده‌اند. امام علی(ع) در نهج‌البلاغه این دیدگاه مهم پیامبر اکرم(ص) را برای ما روایت می‌کند: «انی سمعت رسول الله صلی الله علیه و آله یقول فی غیر موطن: لن تقدس‌ أمة حتی یؤخذ للضعیف فیها حقه من القوی غیر متعتع».

🔻بنابراین این علم و آگاهی‌ای که ما به واسطه‌ی این هشدارهای اجتماعی، و به واسطه مسلمات دین و انسانیت به دست می‌آوریم، برای ما مسئولیت خواهد داشت. همان گونه که امام علی(ع) در نهج‌البلاغه فرمود علم مسئولیت اجتماعی می‌آورد و علما و نخبگان در برابر نابرابری‌های اجتماعی مسئول هستند: «اخذ الله علی العلماء الایقاروا علی کظه ظالم، و لاسغب مظلوم». ما باید با نهج‌البلاغه و خطوط کلی اسلامی که در آن‌جا ترسیم شده انس بگیریم.

🔻ماجرای فیل در خانه‌ی تاریخ مثنوی مولوی را کم و بیش شنیده‌ایم: «پیل اندر خانه‌ تاریک بود». ظاهر ماجرا این است که کوهی از مسئله‌های کاگران در خانه‌ای تاریک محبوس شده‌ است. واقع ماجرا اما این است این دیگران هستند که در اتاقی تاریک محبوس شده‌اند.

🔻مسئله، مسئله‌های کارگران نیست. این دیگران و بی‌توجهی‌ها است که مسئله اصلی است. مسئله، بی‌مسئله بودن دیگران است.
مسائل کارگران محبوس شده باشد یا دیگران البته تفاوت چندانی نمی‌کند. فیل عظیم‌الجثه است و قدرت تخریب بالایی دارد. علاوه بر آن؛ سر چشمه شاید گرفتن به بیل؛ چو پر شد نشاید گذشتن به پیل.


بخشی از یادداشتی با عنوان «کارگران و دیگران؛ درآمدی بر بازشناسی اعتراض‌های کارگری»، خرداد ۱۳۹۷
در حاشیه مستندی درباره کارگران معدن یورت
http://tabagheh3.ir/post/230

@tabagheh3_ir
شیخ محسن ریسمانسج را بیست سالی هست می‌شناسم، به صدق و سلم و صفا.
در زمانی که امثال ما حاضر نبودیم از درب ستاد موسوم به امر به معروف بگذریم، او پذیرفت که معاون ستاد امر به معروف استان خوزستان باشد؛ چون امید داشت به اصلاح؛ به رهایی ایده امر به معروف از این وضع و به بازگرداندن معنای آن به عدالت اجتماعی؛ او امید داشت به استفاده از تمام ظرفیت‌های ممکن.
به همین خاطر تبدیل شد به یکی از پیشروان راهی بی‌رهرو: راه توجه روحانیت به مسائل کارگران. او هم با وضعیت حاصل از خصوصی‌سازی در هفت تپه جنگید؛ هم با مسائل نابرابری شهری.
حالا اما شش ماه حبس قطعی گرفته است. در فرایندی فراسایشی که شرح آن بماند. چون هم خسته‌ایم و حوصله شرح قصه نیست و هم به ناچار ته مانده‌ای از امید را زنده نگه داشته‌ام که شاید کسی پیدا شود و این وضعیت کمی اصلاح شود.
غرض این بود که چرخه ناامیدسازی به این‌جاها رسیده است و حتی محسن ریسمانسنج هم بله. خدا از بانیان این وضع قبول کند ولی بدانید در مذهب ما ناامیدی حرام است حرام، چرا که که از «ازل تا به ابد فرصت درویشان است».

@tabagheh3_ir
Forwarded from محسن قنبریان
• شهادت می دهم که #محسن_ریسمان_سنج همواره در صحنه ها و حوادث مختلف انقلاب اسلامی حاضر و اهل تقوا و صداقت است. مروج اندیشه های درست دینی بوده، پیگیر حقوق مردم خصوصا مستضعفین با رعایت عقلانیت و چارچوب قانون است. فعالیت های او موجب دلگرمی دوستداران انقلاب اسلامی بوده و در این مسیر هیچ گونه سوء رفتار و خلاف شان روحانیت از ایشان ندیده ام.
• او اما حالا به ۶ماه حبس قطعی از سوی دادگاه ویژه روحانیت محکوم شده است.
تلاشها برای رضایت شاکی، جواب نداد.
اقرار نامه رسمی صاحب پیج اینستاگرامی مورد استناد (که غیر ایشان است) اثر نکرد!
• کاش میشد چون ماجرای قصاص خواهی عکاشه از پیامبر(ص)، که حضرت صدیقه(ع)، حسنین(ع) را برای تحمل قصاص فرستاد، -بلاتشبیه- جای او تحمل مجازات می کردم!
چون واقعا به حسن نیت و خیرخواهی او باور دارم.

محسن قنبریان ۱۴۰۳/۲/۸
☑️ @m_ghanbarian
🔴⚪️🔵ویژه برنامه روز جهانی کارگر دفتر آرمان علوم اجتماعی دانشگاه تهران

📌بازخوانی پویش حداقل مزد ۱۴۰۳

با ارائه:
🔻علیرضا میرغفاری، نماینده کارگران در شورایعالی کار

🔻علی حیدری، معاون اشتغال سازمان تامین اجتماعی

🔻کیوان سلیمانی، پژوهشگر اجتماعی

🔻امیر خراسانی، پژوهشگر اجتماعی

⭕️زمان: روز جهانی کارگر مصادف با ۱۴۰۳/۰۲/۱۱ از ساعت ۱۶ تا ۱۸

📍مکان: دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه
تهران، سالن دکتر شریعتی

@ut_edalatkhahi
طبقه سه| مجتبی نامخواه
ضرورت مدارای دینی از منظر امام خمینی در گفت‌وگوی زیر درباره ضرورت مدارا در ترویج دین، مبانی نظری مدارا در اندیشه امام خمینی و موضوعات مرتبط از جمله زمینه‌های اجتماعی فرهنگ، اخلاق تبلیغ، بنیادهای هستی‌شناختی مدارا، «منبری پرخاشگو» و خطر جنبش نفرت دینی بحث کرده‌ام.…
«بالجمله رفق و مدارا در پیشرفت مقاصد، از هر چیز مؤثرتر است ... و این دستور کلی است از برای هدایت‌کنندگان راه حق که راه فتح قلوب را باز می‌کند ...
در باب امر به معروف و نهی از منکر، یکی از مهمات، همین رفق نمودن و مدارا کردن است.
ممکن است اگر انسان مرتکب معصیت یا تارک واجبی را با شدت و عنف بخواهد جلوگیری کند، کارش از معصيت کوچک به معاصی بزرگ یا به رده و کفر منتهی شود؛ در ذائقه انسان امر و نهی تلخ و ناگوار است و غضب و عصبیت را تحریک می‌کند.
آمر به معروف و ناهی از منکر باید این تلخی و ناگواری را با شیرینی بیان و رفق و مدارا و حسن خلق، جبران کند تا کلامش اثر کند و دل سخت معصیت کار را نرم و رام نماید.»

امام خمینی، شرح حدیث جنود عقل و جهل ص ۳۱۶-۳۱۷.
حاشیه‌ای درباره مسئله غذا👇

@tabagheh3_ir
طبقه سه| مجتبی نامخواه
حاشیه‌ای درباره مسئله غذا👇 @tabagheh3_ir
🔸حاشیه‌ای درباره مسئله غذا

🔻نمودار بالا که پیش‌تر توسط رسانه دولت و با تیتر «کاهش قابل توجه تورم غذا در ایران» منتشر شده نشان می‌دهد چگونه تورم مواد غذایی در ایران که در فروردین ۱۴۰۲، ۸۰.۳ درصد بوده در فوریه ۲۰۲۴ به ۳۱.۲ رسیده است.
این در حالی است که دستمزد اغلب کارگران در سال گذشته ۲۱ درصد رشد داشته و بیست درصد از کارگرانی که حداقل‌بگیر هستند، رشد مزد ۲۷ درصدی را تجربه کرده‌اند.
🔻این بدین معنی است به طور متوسط فقط سفره ۸۰ درصد کارگران، یعنی فقط مواد غذایی مورد نیاز آن‌ها چهار برابر بیشتر از دستمزد کارگران رشد داشته است. این رقم درباره میانگین تورم کلیه مواد غذایی است و در مورد برخی اقلام مهم مانند مواد پروتئینی به احتمال زیاد بیشتر از این است. این افزایش چهار برابری حدود ۹ میلیون کارگر را شامل می‌شود که در صورت ضرب در ۳ تا ۴ نفر، تعداد خانوار، به طور مستقیم قریب به ۳۵ میلیون نفر را متأثر می‌سازد.
🔻رسانه‌های رسمی یا مانند همین خبرگزاری البته این واقعیت را به عنوان «کاهش ۴۸ درصدی تورم مواد غذایی در یک سال گذشته» منتشر می‌کنند یا به کلی از بحث و گفت‌وگو درباره آن پرهیز می‌کنند. به اتخاذ این راهبرد رسانه‌ای بر ضد جامعه، خبر خوب می‌گویند.
🔻بر اساس این راهبرد که گویا فراتر از رسانه در بسیاری از مجامع تحلیلی و پژوهشی نیز در جریان است، هیچ‌گاه از این بحث نمی‌شود که همان سفره‌ی یک چهارم شده، چگونه در سال جاری با تورم ۳۱.۲ و مواد غذایی و افزایش دستمزد ۲۲ درصدی قرار است باز هم کوچک‌تر شود. گو این که گفته می‌شود تورم سال گذشته که هنوز توسط بانک مرکزی اعلام نشده، بسیار بیشتر از نرخی است که در این خبر خوب برای تورم مواد غذایی در نظر گرفته شده است. چنانچه مرکز آمار تورم سال گذشته ۴۱ درصد محاسبه کرده است. این بدین معنی است که سفره یک چهارم شده اکثریت کارگران (دست کم یک سوم جامعه) در ۱۴۰۲، اکنون بار دیگر نصف می‌شود.
🔻 مسئلهٔ اکنون نه خلسه حاصل از خبر خوب، نه کاهش قابل توجه تورم مواد غذایی! و نه حتی عقب‌ماندگی در عدالت است، مسئله اکنون غذا است.
@tabagheh3_ir
Forwarded from نامه جمهور
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🔆 برشی از نشست "باید از حقوق کارگر دفاع کرد"


🌐 جهت تهیه این شماره نامه جمهور با #ارسال_رایگان، مبلغ ۱۸۰ هزارتومان به شماره کارت:
۶۰۳۷ ۹۹۷۵ ۹۹۶۹ ۴۹۳۳
به‌نام پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم
واریز کرده و رسید واریز را به همراه آدرس پستی و شماره همراه به آیدی ادمین به آدرس @Jomhour_admin ارسال یا به شماره ۰۹۰۱۶۸۵۵۲۹۰ پیامک نمایید.

⚡️ با ما همراه باشید
🆔 @nameh_jomhour | «نامه‌جمهور»
🔸بازسازی ستیز
یادی از زنده‌یاد روح‌الله نامداری و درباره نیاز به برنامه آموزشی با محوریت ایده امام خمینی

🔻امروز ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳، هفتمین سالگرد زنده‌یاد روح‌الله نامداری است. یک شورشی تمام عیار که از مُدها و دگم‌های فکری آن دوره، در شوق به غرب یا شوق به نقد آن، به کلی گذشته بود و بلکه بدتر آن‌ها را نوعی دکان می‌دانست‌.
🔻از همه بریده و با شیفتگی تمام در حال کشف خمینی بود. چیزی اگر می‌نوشت، تحقیقاتی درباره اندیشه و مکتب امام خمینی، از جنس نوشتجات متداول نبود. بلکه اکتشافات خود او در مواجهه با «پدیدهٔ پیچیدهٔ خمینی».
🔻آن سال‌ها روح‌الله یک آرزوی مهم داشت: تبدیل خمینی به به مثابه یک ایده، به یک برنامه آموزشی؛ برنامه‌ای که از سویه‌های تغییرخواهانه و دگرگونی‌طلبانه یا به قول روح‌الله از سویه‌های ستیز ایده‌های امام خمینی نکاهد و به طور ویژه به ایده جنگ فقر و غنا دلالت بدهد.
🔻 امام خمینی به مثابه یک ایده، در نظر او همان ایده‌ رهایی‌بخشی بود که می‌تواند ما را از محافظه کاری برنامه‌های آموزشی و معرفتی معطوف به شبهات و بنیان‌ها رها سازد.
در این سال‌های پس از او، برنامه‌های آموزشی بسیاری با محوریت امام خمینی شکل گرفت. دوره «اسلام ناب» @eslamenaab_ir یکی از بزرگترین آن‌ها بود.
🔻اگر روح‌الله بود، احتمالاً این برنامه را بسیار دوست می‌داشت و بسیار نقد می‌کرد؛ چرا که به قدر و طرز شایسته‌ای ستیهنده نیست و ستیز و جدال و جنگ فقر و غنا ندارد. اگر چه هر چه هست امثال همین دوره اسلام ناب است که سال‌هاست شمع گفتن و شنیدن و آموختن پیرامون خمینی را زنده نگاه داشته است.
🔻خدا روح‌الله نامداری را رحمت کند که برای نسلی از انقلاب معلم خوبی بود و بسیار به ما خمینی آموخت.
گمان می‌کنم تبدیل خمینی به ایده‌ای برای آموختن مستمر و برای نقد وضعیت و دگرگون ساختن آن، فراتر از آن که آرزوی روح‌الله بود، نیاز مهم امروز ماست.
پ.ن: درباره آن روح ناآرام، روح‌الله نامداری( +)
@tabagheh3_ir
طبقه سه| مجتبی نامخواه
امروز فردایِ سی و یکمین سالگرد شهید آوینی است، همه مراسم و مطالب برگزار و منتشر شده و در اینجا می‌خواهم فقط یک کلمه بگویم؛ نقدزدایی از آثار و ایده‌های شهید آوینی. تقلیل روایت آوینی به خبر خوب و ... بماند؛ چون حوصله شرح قصه نیست. اگر حوصله داشتید روایت آوینی…
‏می‌گفت: «من ندیده‌ام کسی بگوید علم با چشم بستن بر واقعیت تولید می‌شود. جایی ندیده‌ام که علم را این طور تعریف کنند. مشکل نخبگان حزب‌اللهی این است که دارند از مردم می‌برّند. دارند بریده از مردم و واقعیت، علم تولید می‌کنند. گرفتاری این است».
امروز هفتمین سال است که دیگر نمی‌گوید ‏و آن افکار ناواقعیت‌گرایانه و بریده از مردم، در جامعه و سیاست در حال ثمر دادن است.
2024/06/21 02:11:54
Back to Top
HTML Embed Code: